Domácí zdravotní péče získala nový vůz
12. července 2021 Z Charity Horažďovice

Domácí zdravotní péče získala nový vůz

Jedna z našich zdravotních sester domácí zdravotní péče se od začátku prázdnin může pochlubit novým pomocníkem - osobním autem. Bez možnosti samostatné dopravy by péče o zdraví seniorů a zdravotně postižených v domácím prostředí nebyla možná.

 

Nový vůz Škoda Fabia byl pořízen z části výtěžku Sbírky pro Českou republiku za období 2016 – 2018. Z celkových výši 817. 498,- Kč připadlo na naše nové auto skvělých 90.000,- Kč, které nám byly přiděleny prostřednictvím Diecézní charity České Budějovice

Oblastní charita Horažďovice od počátku svého působení (r. 1998) poskytuje zdravotní péči v domácím prostředí prostřednictvím svého projektu Domácí zdravotní péče při Oblastní charitě Horažďovice. Zdravotní sestry, které pracují i o víkendech a svátcích, se ke svým klientům v Horažďovicích a obcích v dojezdové vzdálenosti do 20 km dopravují osobními automobily. V roce 2020 ujely 27 338 km při výkonu svého povolání. Zdravotní pojišťovny díky smlouvám hradí náklady na dopravu zdravotníků, ta ale stačí pouze na úhradu mzdových a provozních nákladů (PHM, drobné opravy a údržba). Proto i v minulosti byl nákup vozidel řešen z jiných finančních zdrojů, nejčastěji z výnosu Tříkrálové sbírky.

Nejstarší stávající vozidlo bylo pořízeno v roce 2005 a v posledních letech se významně zvyšují náklady na jeho provozuschopnost pro každodenní provoz. Máme s ním ale jěště "velké" plány - bude sloužit k dopravě klientům pečovatelské služby a v budoucnu také v  projektu Občanská poradna, u kterého plánujeme rozšíření na území Nepomucka.

Nové vozidlo bylo zakoupeno v Porsche České Budějovice a my děkujeme panu Ing. Josefu Maškovi za milý proklientský přístup. Celou cestu do nového "domova" mírně pršelo a tak doufáme, že tak vlastně trochu proběhlo žehnání pro jeho působení od Boha, který řídí všechny naše cesty. Na to opravdové od P. Mariusze budeme ještě vyčkávat, rádi bychom ho oslavili v širším společenství.

  Všichni se přejeme, aby cesty s novým pomocníkem proběhly vždy se šťastným koncem. 

Mgr. Šárka Čáňová

Mgr. Šárka Čáňová

ředitelka
Tel.: 376 511 867 E-mail: ~.qs-3b6LTuy8Zp--ovmVW7%WkvDRW7r